Permakultúra díj

A Permakultúra magazin díjára lehet jelentkezni legkésőbb 2018. június 30-i határidővel a világ bármelyik tájáról legkevesebb 3 éve működő olyan projekttel, amely ökológiai, társadalmi és kulturális tekintetben innovatívnak minősül a permakultúra elvei alapján.A Kislábnyom hírlevél olvasói már több követendő és inspiráló példával megismerkedtek. Például egy jordániai jó példával, ahol  sivatagos területen sikerült a permakultúra módszereivel élelmet előállítani vagy egy 23 éves új-zélandi erdőkerttel.

Ezekhez hasonló permakultúra projektek közül szeretné díjazni a legkiválóbbat a folyóirat 10 000 font  összeggel, valamint további négy projektet 2500 font összeggel. Várják egyének, közösségek, szervezetek jelentkezését, akik károsodott területet életre keltettek, a biológiai sokféleséget megőrzését szem előtt tartják és közösségformáló szerepük sem elhanyagolható.

Amennyiben már legalább három éve bíbelődsz a permakultúra elvei alapján kialakított kerteddel, pályázd meg a lehetőséget és jelentkezz a díjra. Ha még csak érleled, rajzolod és tervezed egy ilyen kert kialakítását, kezd el a tevékenységet! Valószínű egy erdőkertben, friss zöldségek és gyümölcsök között a következő években is sor fog kerülni a díj kiosztására.

 

Fordítás és összefoglaló: Péter Emőke, Eco Trend Egyesület,  GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2018. áprilisi (106.) számában.

 

 

Forrás: https://theecologist.org

Kép forrása: Prize és PermacultMagazine