Otthonmaradás és energiaellátás

Írd alá a petíciót, hogy senki ne maradjon energia nélkül a koronavírus-járvány miatt!

A Habitat for Humanity Magyarország és a Fényhozók Alapítvány arra kéri Magyarország kormányát, hogy a járvány idejére biztosítson egy garantált energiamennyiséget minden fogyasztónak.

Ennek egyszerű, már kipróbált eszköze lehet a minden háztartásnak eljuttatott rezsiutalvány vagy az eseti rezsicsökkentés, amit minden típusú fogyasztó igénybe tud venni, beleértve az előrefizetős mérőórát használókat is.

A legrosszabb lakáskörülmények között élők nagyrészt ugyanazok, akiket a vírus gazdasági hatásai elsőként és legrosszabbul érintenek: a bevételük bizonytalan, gyakran alkalmi munkákból származik, nincsenek leszögezve a munka törvényes keretei vagy olyan feladatokat látnak el, amelyeket távmunkában nem lehet elvégezni. Közülük már a járvány kezdetén sokan elveszítették a megélhetésüket.

Minél többen támogatják aláírásukkal a kezdeményezést, annál nagyobb az esélye, hogy a döntéshozók belássák az ügy létjogosultságát és egy kevés empátiával belelássanak a családok életébe.

Szüleid anyagi helyzetén és a te szerencsés helyzeteden múlt, hogy nem vagy egy a rászorulók közül.  Az idei tavasz bizonyította, hogy hirtelen minden megváltozhat! Írd alá a petíciót!

 

Szerkesztette: Péter Emőke, Eco-Trend Egyesület, GreenDependent

Megjelent a Kislábnyom hírlevél 2020. májusi  (119.) számában.

 

 

Forrás: https://habitat.hu/sites/energiatmindenkinek/

Képek forrása: Mérőóra és Péter Emőke©